nuffnang

Friday, June 10, 2011

Balas dendam

Pada penghujung sem satu dulu, aku ada tulis satu entry pasal result periksa. Nampak sangat aku kecewa gila masa tu. Sampai aku rasa dah tak boleh nak bawa lagi kos bisnes. Aku hantar segala surat-surat rasmi untuk berhenti dan memohon satu kolej swasta dekat Terengganu. Seminggu dua juga kot aku lepak kat UniMAP uruskan hal ni. Setel semua sendiri. Pening kepala fikir, rasa macam nak nangis pun ada.

Dengan beraninya, aku nekad buat keputusan sendiri nak berhenti belajar kat UniMAP. Sampai la hari terakhir kononnya, aku dah pun beli tiket bas nak balik KL. Sekali masa siang tu, aku terserempak dengan dua orang kakak daripada kelas aku.. Kakak-kakak tersebut tak lain dan tak bukan ialah Kak El dan Kak Ija. Suka-suka hati diorang 'brainwash' aku.. Haha.. Sampai la buat aku makin rasa serba salah. Come on la kak, tiket balik da beli ni. Dipendekkan cerita, aku tak jadi pindah. Tapi malam tu balik juga la KL..

Maka, aku memulakan pembelajaran sem dua dengan satu misi. Misi balas dendam. Kalau nak ingat-ingat balik, penat belajar sem lepas. Kejap-kejap test, kuiz.. Group assignment pun awal-awal dah dapat. Interview kena buat sampai dua. Dengan masalah belajar, group lagi.. Masalah sendiri, masalah orang.. Penat, penat.

Misi aku pada sem dua adalah nak dapatkan 3 pointer. Sukacita dimaklumkan.. Ya, aku berjaya. Dengan ini bolehlah dikatakan bahawa misi balas dendam tercapai.. Tahun depan nak dekan boleh?

Tension-tension study, ambil gambar kejap.. Haa, yang ni Am, pendorong aku study ni. Kalau dia lepak aku lepak, dia study aku study. Kalo aku tengah lepak, dia study, maka aku pun study.. Trimas kawan.. Macam mana la kalau dah pecah bilik nanti. Siapa nak jadi pendorong baru aku.. haha.. Result dia gempak. Tahniah.

Yang ni gambar masa final exam. Kitorang bawa masuk meja sampai dalam bilik. Nak dapat feel katanya. Tapi aku tak study masa ni, tengah nyanyi lagu Bruno Mars. hehe.


azdn: wah, dah nak masuk tahun dua..




4 comments:

AXRUL*IXXAT said...

gempak r cang. result aku pown slalu x bagus mne pown, xmcm kat skola dulu dah. mls nk blaja...

Mohd Azdn Jaafar said...

people change.. haha
dulu best la belaja cikgu sumbat satu2 dalam kepala.. sekarang mane dpt lagi camtu.. :p

Cha sahaja said...

congratz..;DD
sem dpn tah2 4flat trus..;D

Mohd Azdn Jaafar said...

hehe.. tiada yang mustahil. nak buat tu yg macam mustahil.. sebaik mungkin. Inysa Allah